Home Ongediertebestrijding Contact
   
Home > Ongediertebestrijding > Mottenbestrijding

Mottenbestrijding


Vakkundige mottenbestrijding nodig?
AAA Control is gespecialiseerd in motten bestrijding en zal deze met de nieuwste methodes en vakkennis uitvoeren. Ook kunnen wij van dienst zijn in het voorkomen van motten overlast.

Indien u overlast ondervindt van motten, dan kunnen wij binnen 1 uur aanwezig zijn om u te helpen deze te bestrijden. Wij verstrekken u hierbij een 100% Ongediertenvrij garantie. Tevens kunnen wij ervoor zorgen dat uw vervuilde ruimtes binnen uw woning of bedrijf, worden schoongemaakt en ontsmet.

Wij hebben vertegenwoordigers in de regio's Helmond, Eindhoven, Den Bosch en de Peel. Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte kunt u ons dagelijks bellen: 24 uur per dag, 7 dagen in de week of contact opnemen via e-mail.


Praktische tips voor motten bestrijden:
Motten zijn larven van een bepaald soort nachtvlinder. Ze eten gaatjes in wollen stof, veren, tapijt en bont. Tegenwoordig wordt de meeste kleding chemisch behandeld tegen mottenbeten. Hieronder volgen enkele manieren om motten te vermijden:
  • Motten mijden kleding die regelmatig wordt gedragen, gewassen of gelucht. Was of lucht kleding die minder gedragen wordt.

  • Bewaar wollen kleding in een gesloten kist of kast. Als extra maatregel kunt u ze aan het eind van de winter goed wassen en in gesloten plastic zakken in de kast stoppen zodat er geen motten bij kunnen.

  • Aan het einde van de zomer leggen de motten hun eitjes. Maak alles goed schoon, ook in kasten e.d.

  • Sterk ruikende gedroogde planten (rozemarijn, lavendel, tabak) of schijven cederhout schrikken motten af. Stop deze tussen de kleren in de kast. Er bestaan ook niet giftige mottenballen waarin deze planten verwerkt zitten. Een oud huismiddeltje, kranten tussen de kleren stoppen, helpt niet meer. De samenstelling van de drukinkt in kranten is namelijk veranderd.

  • Door hun veren kunnen vogels motten aantrekken. Bewaar kleding niet in de buurt van een vogelnest (bijvoorbeeld op zolder).