Home Ongediertebestrijding Contact
   
Home > Ongediertebestrijding > Houtwormbestrijding / boktorbestrijding

Houtwormbestrijding / boktorbestrijding


Vakkundige houtworm- of boktorbestrijding nodig?
AAA Control is gespecialiseerd in houtworm- of boktor bestrijding en zal deze met de nieuwste methodes en vakkennis uitvoeren. Ook kunnen wij van dienst zijn in het voorkomen van houtworm- of boktor overlast.

Indien u overlast ondervindt van houtwormen- of boktorren, dan kunnen wij binnen 1 uur aanwezig zijn om u te helpen deze te bestrijden. Wij verstrekken u hierbij een 100% Ongediertenvrij garantie. Tevens kunnen wij ervoor zorgen dat uw vervuilde ruimtes binnen uw woning of bedrijf, worden schoongemaakt en ontsmet.

Wij hebben vertegenwoordigers in de regios Helmond, Eindhoven, Den Bosch en de Peel. Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte kunt u ons dagelijks bellen: 24 uur per dag, 7 dagen in de week of contact opnemen via e-mail.


Praktische tips voor houtworm- of boktor bestrijden:
Houtwormen zijn de larven van houtkevers. Ze wonen het liefst in een vochtig, mild klimaat. De boktor is een van de schadelijkste houtvernielende insecten. De larven van de boktor, die meerdere jaren (tot 12 jaar) in het hout leven, tasten vooral het hout van schuren en huizen aan, in het bijzonder het dakbeschot en de dikke steunbalken van de dakconstructie.

De boorgangen zijn eerst recht, daarna kronkelend en tot ca. 4.5 mm breed. Bij een actieve aantasting komt dit boormeel uit gangen en gaten omlaag. De schade kan soms zodanig zijn, dat de draagkracht van het aangetaste hout verminderd is.

Hout kan men met verf, vernis, beits of lak preventief behandelen tegen een aantasting door de gewone houtworm en boktor (voor zover niet al eitjes of larven in het hout aanwezig zijn). Als het hout rondom is voorzien van een goed aaneengesloten dekkende laag, is het beschermd tegen aantasting door de houtworm, boktor en andere houtaantastende insecten.